İstinye Üniversitesi, Geleceğin Eğitimi Konferansı’na Ev Sahipliği Yapıyor
İstinye Üniversitesi, 10-12 Aralık tarihleri arasında 7. Uluslararası Geleceğin Eğitimi Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Dünya Sanat ve Bilim Akademisi WAAS ve Dünya Üniversite Konsorsiyumu iş birliği ile düzenlenen, Vadi Ana Yerleşke Kongre Merkezi’nde yüz yüzde ve online webinar olarak gerçekleşmekte olan konferansa dünyanın saygın bilim insanları ve UNESCO yöneticileri katılıyor. Konferans, dünya standartlarında kaliteli, sosyal hizmeti önceleyen, erişilebilir bir eğitim için müfredat ve pedagojik yaklaşımın güncellenmesi ile küresel yükseköğretimde radikal bir dönüşümü hedefliyor. Konferansın temel odak noktası, kaliteli eğitimi herkes için erişilebilir kılmak, SDG4’e (herkes için nitelikli eğitim) ulaşmak ve diğer 16 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefini desteklemek için yapay zekâyı kullanmak olarak açıklandı.
Yükseköğretim ve Araştırma Alanlarında Küresel Ölçekte Dönüşüm Hedefleniyor
10 Aralık’ta “Küresel Yüksek Öğrenimdeki Zorluklar ve Fırsatlar” oturumu ile başlayan konferansın açılış konuşmasında İSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç eğitim sistemlerinin önemine dikkat çekti. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Dünya Sanat ve Bilim Akademisi Başkanı Garry Jacobs da konferansın hedefini vurguladı. Üç gün süren konferansta küresel eğitim sistemlerindeki zorluklar ve fırsatlar ele alındı. Albert Einstein’ın “Problemleri, onları yaratırken kullandığımız düşünce şekliyle çözemeyiz.” sözlerine atıfta bulunan Prof. Dr. Kılıç, eğitim sistemlerinde küresel dönüşüm gerekliliğine vurgu yaptı.
Üç Gün Sürecek Konferansa Önemli Bilim İnsanları, UNESCO ve BM Üyeleri Katılacak
Üç gün sürecek etkinlikte Türkiye’den ve dünyanın farklı bölgelerinden katılımcılar farklı oturumlarda paylaşımda bulunacak. Konferansta kadın liderlik, gelecek vizyonu eğitimi, dünya üniversite konsepti, yapay zekâ ve sanal gerçeklik öğrenme sistemleri gibi konular ele alınacak. Arizona Eyalet Üniversitesi’nde geliştirilen Sanal ve Artırılmış Gerçeklik uygulamaları da konferansta yer alacak.
Geleceğin Eğitimi Konferansı Kapanış Toplantısı 12 Aralık’ta Gerçekleşecek
Konferansın kapanış toplantısı “Geleceğin Eğitiminin Vizyonu” 12 Aralık’ta yapılacak. Toplantıda düşük maliyetli, kaliteli yüksek öğrenim modelleri ve küresel eğitim sistemlerindeki dönüşüm ele alınacak. 7. Geleceğin Eğitimi Konferansı, gelecek nesillere barışçıl ve gelişen bir dünya mirası bırakmayı amaçlıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı